Burn out coach Marian Buijs

Ik ben Marian Buijs, burn out coach en actief in geheel Zeeland. Ik begeleid, behandel en coach mensen met het herstel van hun burn-out en/of stress.

Ik kan je helpen om te ontdekken waar je burnout vandaan komt, wat jou teveel stress oplevert en om samen aan je herstel te werken en te gaan onderzoeken wat jou weer positieve energie geeft en hoe je de stress minder kunt gaan laten zijn. Het gaat wel over keuzes maken en jij mag de stapjes zetten. Tijdens de burn out behandeling gaan we letterlijk en figuurlijk op pad in een mooi natuurgebied in het prachtige Zeeland.

Je zult al genieten wanneer je het gebied binnenstapt waar je even helemaal niets hoeft en waar je ‘alleen maar jezelf mag zijn’. Dat is ook zo ontzettend fijn van het wandelen in de natuur; deze is oordeel loos en vindt er helemaal niets van wanneer jij loopt te sloffen, te sniffen, te stampvoeten, te lachen of wat dan ook. Je mag er helemaal zijn. Zo ook bij mij. Ik vind niet snel iets gek of raar en bied je naast de veilige omgeving van de natuur ook de veiligheid die jij nodig hebt.

De natuur is laagdrempelig; dat ben ik ook. Het feit dat je met mij mee wilt lopen door de natuur om te onderzoeken naar wat jou belemmert en wat jou (teveel) bezig houdt waardoor je stress ervaart, maakt mij dankbaar.

hulp bij burn out

Hulp bij burn out

Veel van de klanten die mijn hulp bij een burn out vragen, om met behulp van burnout coaching en begeleiding zich weer energiek en krachtig te voelen, zeggen me dat ze het gevoel hebben aan de zijlijn te staan. Als toeschouwers. Zonder nog echt mee te doen met het leven dat voor anderen door draait.

Ik begrijp dat je liever vandaag dan morgen je weer gezond en fit wilt voelen. Helemaal weet wat je precies gaat doen om je leven opnieuw vorm te geven en weer het gevoel dat hebben dat je “er weer helemaal bent” en mee doet. Maar ik weet ook dat je ook zelf beseft dat een burn out programma niet iets is dat je kunt overhaasten. Een burn out behandeling in je eigen tempo. Snel als het sneller kan. Of met meer vertraging als dat is wat je nodig hebt.

Er is niet één weg om uit je burn-out te komen. Niemand leert je hoe je dat moet doen. Hoe je om moet gaan met alle twijfels die je ervaart. Met je gebrek aan energie. Of juist alle drukte in je hoofd. Als burn out coach help ik je graag om samen met jou te ontdekken hoe JIJ jezelf kunt helpen om vanuit je burn-out je weer energiek, gezond en krachtig te voelen. Op jouw eigen manier. En je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag.

Plan een gratis kennismaking

Burnout, wat nu?

Herken je dat gevoel dat je op vakantie bent geweest en je je helemaal niet uitgerust voelt? Of dat je ‘s-morgens opstaat en al tegen de dag opziet? Je maar humeurig blijft reageren naar je kind(eren). Je snel uit je slof schiet, terwijl je voelt dat dit niet bij je past? Het zou zomaar kunnen dat je last hebt van stress of van stres gerelateerde klachten. 1 op de 6 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met overspannenheid, burn-out of andere stress gerelateerde klachten.

Je bent dus echt niet de enige die te ver over zijn grenzen is gegaan omdat je een te hoge werkdruk ervaart of hebt ervaren, de sfeer op je werk onaangenaam voelt, of dat het combineren van je kind(eren), werk en je lief even teveel is geworden. Er zijn zoveel redenen te noemen waarom je tegen een burn out aan zit of waarom je er middenin zit.

Burn out behandeling

Burn out coaching doen we in de natuur en we verkennen eerst jouw thema, jouw vraag, de mate waarin en waar je stress ervaart en hoe de stress zich in je lijf vast zet. Ook ga je samen met de burn out coach kijken welke patronen er naar voren komen. Welke overlevingspatronen heb jij nodig gehad? En wat voor overtuigingen heb jij daaraan gekoppeld? Denk je bijvoorbeeld dat je niet goed genoeg bent? Of dat je geen fouten mag maken? Het zijn gedachten en deze gedachten zijn we gaan geloven, terwijl ze gewoon niet waar zijn. Jij mag helemaal zijn wie je bent!!

Overlevingspatronen hebben ons gediend in een periode dat dit nodig was en dus mogen we dankbaar zijn dat deze patronen er voor ons geweest zijn. Nu je aangekomen bent in een volgende fase en je durft te voelen dat deze patronen er zijn en waardoor ze zijn ontstaan, kun je gaan zien waar je stress en/of burnout vandaan komt. Het onder ogen zien daarvan is soms een eye opener, wat je weer ruimte kan geven om verder te gaan. We bedanken ook deze patronen en gaan liefdevol kijken naar welke patronen jou nu kunnen gaan dienen om te herstellen van je burn out.

burn out herstel

Samen onderzoeken we je patroon; waar loop je steeds tegenaan? Wat ontneemt jou de adem? Wat houd jou steeds bezig? Welke patronen herhalen zich? Samen maken we een beeld waarin je ziet en dus ook gaat voelen wat jouw patronen zijn. Het kost tijd om dat te durven voelen en te durven accepteren dat je iedere keer weer op nieuw je kop stoot omdat je in aangeleerde gedrag vervalt. Maar ik help jou het helder te krijgen wat er aan de hand is, te laten zien door middel van een beeld dat er in de natuur al is, of dat we maken, zodat je ziet en voelt waar je tegenaan loopt.

Burn out is vaak een loslaten van een oud patroon dat niet meer dient. Het is eigenlijk een cadeautje dat je mag leren om het oude, dat niet meer dient, los te laten. Je mag groeien naar een volgend stapje in je bewustwording in je volwassen leven. De pijn die je ervaart van het patroon mag geheeld en los gelaten worden. Daardoor kun je vrijer en opener in de wereld staan na je burn out. Je mag andere keuzes maken. Je mag andere wegen inslaan. Soms kan dat ook juist bedreigend zijn en wil je het oude vasthouden. Je zult merken dat dat niet meer gaat.

Samen met de burn out coach ga je kijken hoe de oude patronen anders mogen worden en wat jou nog wel dient en ontspanning geeft. Er vraagt aanpassing en misschien meer rustmomenten in je leven. Dat wil niet zeggen dat je je leven om moet gooien, maar jezelf iedere keer afvragen; is dit wat ik wil, is dit wat bij me past, word ik hier blij van, groei ik hiervan?

Ik leer in mijn burn out behandeling jou je verlangens weer te laten voelen en daarnaar te leven. Ik hoor je al zeggen; “kan dat in mijn drukke bestaan?”, “is dat mogelijk in die drukke baan?” En ik zeg tegen jou: “ja dat is mogelijk!”. Het gaat soms om net even anders tegen iets aankijken, of sommige dingen niet zo serieus nemen, wat minder perfectionistisch en vooral grenzen aangeven. En dat laatste is wat burn out mensen soms zo moeilijk vinden. Samen ontdekken we jouw grenzen. Waar ben jij teveel overheen gegaan? Waar wil jij eerder stoppen, maar durf je dat nu nog niet?

Tijdens het lopen in de natuur gaat het als vanzelf om leren steviger te lopen en te staan. Samen met ademhalingsoefening, spiegeloefeningen, mindfulness omarmen we jouw natuur en dat is het startpunt om jou te gaan laten voelen welke dat is en wat JIJ nodig hebt om weer positief te functioneren.

Wat geweldig om jou te mogen ontmoeten in het mooie natuurgebied in het prachtige Zeeland.