HOOGSENSITIVITEIT

Vraag je je regelmatig af: “hoe doen al die andere mensen dat?”
Hoe houden mensen het vol om in een maatschappij met zoveel prikkels zich staande te houden?
Hoe andere moeders het trekken om overeind te blijven in de drukte van het gezin?
Hoe je collega’s hun fulltime baan volhouden zonder zo uitgeput of overweldigd te zijn als jij je steeds al halverwege de week voelt?

Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je niet past in de wereld zoals die vandaag is. En in zekere zin heb je dan ook gelijk.

Als je hoogsensitief bent kan je brein bewezen minder prikkels verwerken dan het brein van niet hoogsensitieve mensen.
Je voelt je sneller overweldigd. Je hoofd slaat op tilt op momenten dat andere mensen nog gewoon rustig hun dingen blijven doen.

Als je hoogsensitief bent, ben je niet per se helemaal anders dan anderen. Je hebt alleen iets anders nodig om een fijn leven te hebben waarin je rust kunt ervaren.

Het vraagt van jou dat je je bewust wordt van wat je nodig hebt.
En dat je ruimte neemt en lef toont om nieuwe keuzes te maken die passen bij jou. Want het is niet alleen een last. Er zitten ook mooie kanten aan….

HOE KAN IK JE HELPEN?

OF IS DIT WAT JE ZOEKT?

HOE IK WERK

Mijn coaching is erop gericht je steeds uit te nodigen van denken naar voelen te gaan. Op een zachte, liefdevolle en veilige manier. Dat betekent niet dat we blijven hangen in zware of negatieve gevoelens. Mijn ervaring is dat als je aandacht durft te geven aan wat je voelt, je beter kunt benoemen wat de werkelijke patronen zijn die je belemmeren. Daardoor wordt het helder wat je nodig hebt om echt vooruit te kunnen gaan en te groeien.

Daarbij gebruik ik de natuur als spiegel. Zeker als je nog niet gewend bent echt naar je gevoel te luisteren kun je het lastig vinden woorden te geven aan wat je ervaart. Door de natuur als spiegel te gebruiken kun je praten in beelden en metaforen. Op die manier help ik je woorden te geven aan je patronen en behoeften. Wanneer die helder zijn kunnen we actief werken aan het veranderen van je patronen en ruimte maken voor wat je nodig hebt. Dat geeft je de ruimte en vrijheid om je leven op jouw eigen manier en in jouw eigen ritme te leven.

Ik wil je graag laten ervaren dat aandacht geven aan je gevoelens minder spannend of overweldigend is dan je nu denkt. En dat het je de inzichten geeft die je werkelijk vooruit helpen om het leven te leiden dat bij jou past en je goed, energiek en krachtig te voelen.
Ik help je hier graag bij!

WAT KLANTEN ZEGGEN

“Ik voelde tijdens onze eerste ontmoeting direct een klik met Marian, wat voor mij heel erg belangrijk is om me open te kunnen stellen. Het prettige contact met Marian, in combinatie met het buiten zijn maakte dat ik me fijn voelde en vertrouwen had in een goede afloop.”  Marloes

“De sessie heeft een opgesloten energie ontketend als het gaat over mijn eigen ontwikkeling. Die was er altijd wel maar ik had het weggestopt.”  Joris

“Marian is rustig en tegelijkertijd stevig, ze ziet veel en stelt mooie vragen. De natuur geeft een extra dimensie aan haar manier van coachen.”  Susan

“Vooraf was ik kritisch, ik vond eigenlijk dat ik geen hulp nodig had, maar ik ben ontzettend blij dat ik dit traject heb doorgelopen. Al met al durf ik te zeggen dat ik zonder de BoFit-sessies met Marian niet had gestaan waar ik nu sta en vooral hóe ik er sta.”  Martin

Copyright 2017 – marianbuijs.nl