HSP coach in Zeeland

Ik werk als HSP coach in Zeeland met volwassenen die hun hoog sensitiviteit cq hooggevoeligheid gerichter willen inzetten. Mijn werkwijze is open, maar nuchter. Respect en integriteit vormen de basis van mijn ‘DNA’. Professioneel en intuïtief werken gaan voor mij hand in hand, het liefst buiten omdat dat zoveel vaart geeft aan het verzamelen van je inzichten in jouw hooggevoeligheid. Ik werk als Phoenix gecertificeerde HSP coach, dus ben vertrouwd met verschillende technieken waaronder systematisch werk, transactionele analyse en neuro linguïstisch programmeren. Samen focussen we op jouw vragen over hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Ik kijk wat er nodig is, zodat jij alle kans hebt om er helemaal voor te gaan! Heb je nu al vragen? Wil jij beter omgaan met je hoog sensitiviteit? Bellen mag altijd, ik bel je binnen 24 uur terug.

Wat is hoogsensitief

Vraag je je regelmatig af:

  • hoe doen al die andere mensen dat?
  • Hoe houden mensen het vol om in een maatschappij met zoveel prikkels zich staande te houden?
  • Hoe andere moeders het trekken om overeind te blijven in de drukte van het gezin?
  • Hoe je collega’s hun fulltime baan volhouden zonder zo uitgeput of overweldigd te zijn als jij je steeds al halverwege de week voelt?

Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je niet past in de wereld zoals die vandaag is. En in zekere zin heb je dan ook gelijk.

Als je hoogsensitief bent kan je brein bewezen minder prikkels verwerken dan het brein van niet hooggevoelige mensen. Je voelt je sneller overweldigd. Je hoofd slaat op tilt op momenten dat andere mensen nog gewoon rustig hun dingen blijven doen. Bij hoogsensitiviteit ben je niet per se helemaal anders dan anderen. Je hebt alleen iets anders nodig om een fijn leven te hebben waarin je rust kunt ervaren. Het vraagt van jou dat je je bewust wordt van wat je nodig hebt. En dat je ruimte neemt en lef toont om nieuwe keuzes te maken die passen bij jou. Want het is niet alleen een last. Er zitten ook mooie kanten aan….

Plan een gratis kennismaking
hsp coach in Zeeland

HSP AAN ZEE

Tweedaagse Retreat

Wil je onderzoeken wat hoogsensitiviteit voor jou betekent?
Wil je ervaren hoe helend de natuur kan werken voor jou?
Wil je gezien worden, maar ook gewoon aan de slag?

Dan is dit jouw retreat! Houd de wereld even op afstand en focus met een HSP-coach twee dagen op wat hoogsensitiviteit voor jou betekent. Je verblijft in een sfeervol B&B in de buurt van Oranjezon: een uitgestrekt natuurgebied pal achter de Noordzee. Oranjezon is onze werkkamer en wellness-centrum. Terwijl we wandelen, verkennen we jouw situatie aan de hand van wat je ziet, voelt en hoort. Buiten zijn, in de natuur, helpt je om tot de kern van je vraag te komen: uit je hoofd, in je lijf. Het zal je goed doen!

Als ik met jou werk, stem ik af op wat je me vertelt, maar ook op wat je me onbewust laat zien. Dat is ook het gebied waarin ik je kan laten voelen wat echt bij jou past – en wat niet. Samen kijken we naar wat je energie kost, naar jouw bijzondere kwaliteiten en leefstijl. Ik zorg ervoor dat je dit proces gedoseerd ervaart, zodat je de tijd hebt om jouw inzichten te verwerken.

Hoogsensitiviteit kan een dimensie geven aan de keuzes die je maakt in je leven. Het vraagt alleen dat je goed leert kijken naar jouw energiehuishouding en gevoelens. Tijdens deze retreat geef ik jouw bewustzijn een boost en help je met het aanvoelen én verleggen van jouw grenzen. Twee intense dagen kunnen het verschil maken. Hoogsensitiviteit inzetten als kracht is super inspirerend!

Programma

Dag 1
11 uur: aankomst bij B&B
12 uur: kennismaking en we lunchen samen in alle rust op de plek waar je verblijft. Vers bereid en gezond, dat spreekt voor zich. We verkennen de vragen en wensen die je van tevoren hebt gemaild.
14 – 16 uur: 1e buitensessie in natuurgebied Oranjezon
We wandelen en kijken aandachtig om ons heen. De natuur is altijd gul: we verzamelen mooie vergezichten en symbolen die van pas komen bij het uitdiepen van jouw HSP profiel. We besluiten onze buitensessie met een opdracht waar je later die middag of avond aan kunt werken. Morgenochtend zien we elkaar weer.

Dag 2
9.30 uur: 2e buitensessie in Oranjezon
We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats bij Uitspanning Oranjezon. We blikken terug op wat we gisteren hebben verkend en nemen jouw opdracht als uitgangspunt voor deze ochtend.
11.30 uur: we ronden onze wandeling af en nemen afscheid.

Extra’s om uit te kiezen
Wil je jouw retreat verdiepen? Kijk dan eens naar de extra elementen. Ze zijn optioneel en bedoeld om deze twee dagen af te stemmen op wat jij nodig hebt. Maak je extra wensen kenbaar en ik zorg ervoor dat alles in orde komt!

  • Lunch op dag 2: samen maken we een plan van aanpak voor de komende tijd.
  • Ontspanningsmassage op dag 1 (middag of avond) of dag 2 (middag of avond)
  • Reservering sauna op dag 1 (middag of avond) of dag 2 (middag of avond)
  • Reservering van een yogales in Domburg of Middelburg, er zijn meerdere goede yogascholen op Walcheren en in de zomer worden er op meerdere plekken yogalessen op het strand gegeven. Informeer naar de mogelijkheden!
  • Reservering voor diner op avond dag 1.

Kies jouw B&B

Je kunt kiezen uit verschillende mooie plekken om te verblijven. Een hoevehotel uit 1858 welke geheel gerenoveerd is, vlakbij Oranjezon, sfeervol in Veere of eigentijds in Westkapelle. Laat weten wanneer je tijd wilt maken voor je persoonlijke workshop, dan bekijken we de mogelijkheden.

Je kunt kiezen uit verschillende mooie plekken om te verblijven. In een hoevehotel op ongeveer 500 meter afstand van Vrouwenpolder, sfeervol in Veere of eigentijds in Westkapelle. Laat weten wanneer je tijd wilt maken voor jouw retreat, dan bekijken we de mogelijkheden.


Hoevehotel Hof Christina,
Vrouwenpolder
Logeer in een comfortabel ingerichte kamer in een oorspronkelijk karakteristieke boerenschuur uit 1858. Dit sfeervolle gastverblijf ligt niet ver van de openbare weg, dus helemaal stil is het niet als je buiten bent. Maar natuurgebied Oranjezon is wel dichtbij: je kunt er zo naar toe fietsen.
www.hofchristina.nl

Bed & Brood, Veere
Sfeervol in Veere. Geliefde historische stad aan het Veerse meer. Met eeuwenoude kaai, knusse steegjes en sfeervolle pleintjes. In het voormalige gemeentehuis vind je Bed & Brood: een groot B&B met elf verschillende kamers: van standaard tot luxe. Goed verzorgd en rustig gelegen, met een diepe tuin aan de achterzijde. Terrasjes en restaurantjes om de hoek.
www.bed-en-brood.nl

Frankrijk-Noord, Westkapelle
Aan de rand van het dorp ligt een oude hoeve waarin een eigentijdse B&B is gevestigd: luxe en ruim. Als je het leuk vindt om andere gasten te ontmoeten, is dit een leuke plek, want je deelt een grote woonkeuken met elkaar die van alle gemakken is voorzien. Rondom is een riante tuin met hot tub, buitendouche en een gezellige overkapping waaronder het heerlijk zitten is. Ontbijt kun je zelf maken of meebestellen, net wat je wilt. Strand op loopafstand!
frankrijk-noord.nl

WAT KOST HSP AAN ZEE?

Afhankelijk van de B&B van jouw keuze kost het basisprogramma van deze retreat €350 – €395. Een investering in jezelf!

Vervoer
Kom je met de auto, dan ben je overal op Walcheren binnen een dik kwartier. Fietsen is hier heerlijk en extra aan te raden als je met de trein naar Middelburg komt.

Uit eten?
Vind je het fijn om niet veel tijd te verliezen met het vinden van een fijne plek om te eten? Waar het gezellig is en het eten echt lekker? Dit zijn een paar aanraders:

Middelburg
De Herberg: de huiskamer van Middelburg (barherberg.nl)
De Vriendschap: veel biologische producten, vriendelijke bediening (www.vriendschapcr.nl)

Veere
De Peperboom: huiselijke sfeer en groot tuinterras (peperboom.nl)
De Werf: tip top restaurant met prachtig uitzicht op de oude haven (dewerf.nl)

Domburg
De Boterkapel: sharing en dining en opgewekt geserveerd (boterkapeldomburg.nl)