HSP coach in Zeeland

Ik werk als HSP coach in Zeeland met volwassenen die hun hoog sensitiviteit cq hooggevoeligheid gerichter willen inzetten. Mijn werkwijze is open, maar nuchter. Respect en integriteit vormen de basis van mijn ‘DNA’. Professioneel en intuïtief werken gaan voor mij hand in hand, het liefst buiten omdat dat zoveel vaart geeft aan het verzamelen van je inzichten in jouw hooggevoeligheid. Ik werk als Phoenix gecertificeerde HSP coach, dus ben vertrouwd met verschillende technieken waaronder systematisch werk, transactionele analyse en neuro linguïstisch programmeren. Samen focussen we op jouw vragen over hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Ik kijk wat er nodig is, zodat jij alle kans hebt om er helemaal voor te gaan! Heb je nu al vragen? Wil jij beter omgaan met je hoog sensitiviteit? Bellen mag altijd, ik bel je binnen 24 uur terug.

hsp coach in Zeeland

Wat is hoogsensitief

Vraag je je regelmatig af:

  • hoe doen al die andere mensen dat?
  • Hoe houden mensen het vol om in een maatschappij met zoveel prikkels zich staande te houden?
  • Hoe andere moeders het trekken om overeind te blijven in de drukte van het gezin?
  • Hoe je collega’s hun fulltime baan volhouden zonder zo uitgeput of overweldigd te zijn als jij je steeds al halverwege de week voelt?

Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je niet past in de wereld zoals die vandaag is. En in zekere zin heb je dan ook gelijk.

Als je hoogsensitief bent kan je brein bewezen minder prikkels verwerken dan het brein van niet hooggevoelige mensen. Je voelt je sneller overweldigd. Je hoofd slaat op tilt op momenten dat andere mensen nog gewoon rustig hun dingen blijven doen. Bij hoogsensitiviteit ben je niet per se helemaal anders dan anderen. Je hebt alleen iets anders nodig om een fijn leven te hebben waarin je rust kunt ervaren. Het vraagt van jou dat je je bewust wordt van wat je nodig hebt. En dat je ruimte neemt en lef toont om nieuwe keuzes te maken die passen bij jou. Want het is niet alleen een last. Er zitten ook mooie kanten aan….

Wat klanten zeggen

“Twee dagen hsp-retreat hebben veel impact op mij gehad. Door me terug te trekken en in de natuur samen met Marian te kijken naar oude patronen, scripts, valkuilen…. en samen te onderzoeken hoe het anders kan. Marian heeft de gave om de kracht in jezelf te ontdekken en daarop te vertrouwen. Alle antwoorden zitten in jou, soms is het alleen nodig om de sleutel te vinden. Om hierbij de hulp van Marian te ontvangen was ontzettend fijn.”  Mieke

Wat fijn dat Google ons matchte, ik was er net achter dat ik HSP was en liep op allerlei vlakken totaal vast. Op werkgebied kwam dat er vooral uit. Ik wilde mezelf beter leren kennen, ontdekken waar mijn krachten liggen en vooral weten hoe ik met mijn HSP om kan gaan. Nu ben ik meer in balans, ik ben gegroeid, ik heb geleerd om HSP en mezelf te omarmen. Jij hebt mij geholpen om te zijn wie ik ben! Dank! Madelief

“Ik zag er een beetje tegenop zo’n coachingstraject. Best wel spannend waar begin ik aan en wat gaat het me brengen… maar met Marian voelt het niet als spannend, het gaat met babystapjes, en elke stap is er één, ook een kleine stap:-). Veel herkenning en houvast heb ik nu door de ontvangen ‘technieken’. Ik leer mezelf beter kennen en ik mag er zijn, hsp is niet raar, het is bijzondere kwaliteit, met hier en daar een gebruiksaanwijzing…Marian luistert heel goed en geeft een fijne samenvatting en diepte / inzicht in mijn worstelingen. Het ging eigenlijk op natuurlijke wijze. En in een supermooie omgeving. Ik zoek nu zelf de natuur op…het werkt helend en inspirerend voor mij….”  Miranda

“Vorig jaar hebben wij al een heerlijke HSP workshop bij Marian gevolgd, die mij veel inzichten heeft opgeleverd. Vooral het zelf buiten in de natuur buiten zijn, was zowel rustgevend als inspirerend.

Dit jaar hebben een vriendin en ik gezamenlijk een sessie persoonlijke HSP coaching bij Marian geboekt. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik kon verwachten… slechts anderhalf uur de tijd, we zijn met z’n tweeën en hebben allebei heel eigen problematiek en we hadden Marian ook alweer een jaar niet gezien… Maar binnen 10 minuten wandelen zaten we allebei midden in de kern van onze problematiek! En konden we delen, onderzoeken, bespreken, weer zelf actief in de natuur op zoek gaan en concrete voornemens uitspreken. Wat een geweldige ervaring en resultaat! Dank je wel Marian.”  Bernadette

Enigszins wanhopig was ik op zoek naar een oplossing voor mijn rotgevoel. Het gevoel dat ik er niet bij hoorde, niet goed genoeg was en slachtoffer was van allerlei systemen. Marian heeft mij geleerd dat ik met name slachtoffer was van mijn eigen beperkende gedachten. Ik heb het coachingstraject als bijzonder waardevol ervaren en ben écht anders naar de wereld gaan kijken. Ik verstopte mijzelf en ging me in allerlei bochten wringen om mijn pijn niet te laten zien; nu weet ik dat mijn pijn er mag zijn en dat ik op een volwassen(!) manier voor mijzelf mag opkomen. Mijn innerlijke kind mag ik daarbij nog steeds koesteren en troosten, maar het bepaalt niet langer hoe ik reageer op dingen. Natuurlijk stap ik spontaan nog wel eens in de “dramadriehoek” maar omdat ik me daar nu bewust van ben; stap ik daar net zo makkelijk weer uit. Naast dat Marian je keer op keer op een zeer humoristische manier confronteert met jezelf (en dus niet met de ander want daar heb je geen invloed op!) voelt zo ook feilloos aan wanneer je een onderwerp vermijd of blijkbaar niet zo tactisch van onderwerp probeert te veranderen. Met 1 vraag weet ze je dan weer terug te brengen naar het gesprek. Vanzelfsprekend is het ontzettend fijn als een coach zo fijn gevoelig is, maar je komt dus niet weg met smoesjes! ;).

De sessies in de natuur gaven mij, ondanks de soms moeilijke onderwerpen, toch altijd weer nieuwe energie. Kers op de taart waren de wilde dieren die zich vaak durfde te laten zien! Extra kers op de taart is de humor van Marian.

Bedankt! Tessa

Na een burn out contact gezocht met Marian.
Vol begrip, vol geduld en met humor heeft ze mij inzicht gegeven over hoe ik mijn leven beter kon oppakken.
Na het ontdekken van hsp vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Wat een openbaring.
Het buiten zijn in de natuur van Oranjezon werkte erg helend, Marian haalt hier haar voorbeelden uit om te verduidelijken en te laten ervaren.
Ik ben maar wat blij dat ik met Marian, coaching aan zee, in zee gegaan ben. Ik heb er veel geleerd en het heeft me goed gedaan.
Coby.

Dank je wel Marian. Je hebt me ontzettend op weg geholpen. De juiste handvaten aangeboden precies zoals het zich mocht ontvouwen. Dankbaar dat ik jou heb mogen ontmoeten en dat na die eerste connectie via de mail jij mij besloot te coachen. Ik ga je missen! Maar ik weet dat je er altijd zult zijn mocht ik je toch nog eens nodig hebben. Je bent een inspiratie bron voor mij en voor velen.
Dominique

Met Marian wandelen was zowel fysiek als mentaal altijd een prettig uitstapje. In een fijne ongedwongen sfeer passeerden we zo steeds diverse ‘vergezichten’. Mede door haar scherpe analyse en concrete handvatten bood ze veel inzicht en manier om tot rust en/of bezinning en (h)erkenning te komen. De diepte werd niet geschuwd, maar het werd nooit ongemakkelijk. Dit alles doet ze met humor, scherpte en met haar volledige aandacht en respect voor jou….en de natuur! Het was mij een waar genoegen en ik kwam altijd weer positiever terug dan dat ik heen ging.