HSP coach in Zeeland

Ik werk als HSP coach in Zeeland met volwassenen die hun hoog sensitiviteit cq hooggevoeligheid gerichter willen inzetten. Mijn werkwijze is open, maar nuchter. Respect en integriteit vormen de basis van mijn ‘DNA’. Professioneel en intuïtief werken gaan voor mij hand in hand, het liefst buiten omdat dat zoveel vaart geeft aan het verzamelen van je inzichten in jouw hooggevoeligheid. Ik werk als Phoenix gecertificeerde HSP coach, dus ben vertrouwd met verschillende technieken waaronder systematisch werk, transactionele analyse en neuro linguïstisch programmeren. Samen focussen we op jouw vragen over hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Ik kijk wat er nodig is, zodat jij alle kans hebt om er helemaal voor te gaan! Heb je nu al vragen? Wil jij beter omgaan met je hoog sensitiviteit? Bellen mag altijd, ik bel je binnen 24 uur terug.

hsp coach in Zeeland

Wat is hoogsensitief

Vraag je je regelmatig af:

  • hoe doen al die andere mensen dat?
  • Hoe houden mensen het vol om in een maatschappij met zoveel prikkels zich staande te houden?
  • Hoe andere moeders het trekken om overeind te blijven in de drukte van het gezin?
  • Hoe je collega’s hun fulltime baan volhouden zonder zo uitgeput of overweldigd te zijn als jij je steeds al halverwege de week voelt?

Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je niet past in de wereld zoals die vandaag is. En in zekere zin heb je dan ook gelijk.

Als je hoogsensitief bent kan je brein bewezen minder prikkels verwerken dan het brein van niet hooggevoelige mensen. Je voelt je sneller overweldigd. Je hoofd slaat op tilt op momenten dat andere mensen nog gewoon rustig hun dingen blijven doen. Bij hoogsensitiviteit ben je niet per se helemaal anders dan anderen. Je hebt alleen iets anders nodig om een fijn leven te hebben waarin je rust kunt ervaren. Het vraagt van jou dat je je bewust wordt van wat je nodig hebt. En dat je ruimte neemt en lef toont om nieuwe keuzes te maken die passen bij jou. Want het is niet alleen een last. Er zitten ook mooie kanten aan….

Plan een gratis kennismaking

Wat klanten zeggen

“Twee dagen hsp-retreat hebben veel impact op mij gehad. Door me terug te trekken en in de natuur samen met Marian te kijken naar oude patronen, scripts, valkuilen…. en samen te onderzoeken hoe het anders kan. Marian heeft de gave om de kracht in jezelf te ontdekken en daarop te vertrouwen. Alle antwoorden zitten in jou, soms is het alleen nodig om de sleutel te vinden. Om hierbij de hulp van Marian te ontvangen was ontzettend fijn.”  Mieke

Wat fijn dat Google ons matchte, ik was er net achter dat ik HSP was en liep op allerlei vlakken totaal vast. Op werkgebied kwam dat er vooral uit. Ik wilde mezelf beter leren kennen, ontdekken waar mijn krachten liggen en vooral weten hoe ik met mijn HSP om kan gaan. Nu ben ik meer in balans, ik ben gegroeid, ik heb geleerd om HSP en mezelf te omarmen. Jij hebt mij geholpen om te zijn wie ik ben! Dank! Madelief

“Ik zag er een beetje tegenop zo’n coachingstraject. Best wel spannend waar begin ik aan en wat gaat het me brengen… maar met Marian voelt het niet als spannend, het gaat met babystapjes, en elke stap is er één, ook een kleine stap:-). Veel herkenning en houvast heb ik nu door de ontvangen ‘technieken’. Ik leer mezelf beter kennen en ik mag er zijn, hsp is niet raar, het is bijzondere kwaliteit, met hier en daar een gebruiksaanwijzing…Marian luistert heel goed en geeft een fijne samenvatting en diepte / inzicht in mijn worstelingen. Het ging eigenlijk op natuurlijke wijze. En in een supermooie omgeving. Ik zoek nu zelf de natuur op…het werkt helend en inspirerend voor mij….”  Miranda

“Vorig jaar hebben wij al een heerlijke HSP workshop bij Marian gevolgd, die mij veel inzichten heeft opgeleverd. Vooral het zelf buiten in de natuur buiten zijn, was zowel rustgevend als inspirerend.

Dit jaar hebben een vriendin en ik gezamenlijk een sessie persoonlijke HSP coaching bij Marian geboekt. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik kon verwachten… slechts anderhalf uur de tijd, we zijn met z’n tweeën en hebben allebei heel eigen problematiek en we hadden Marian ook alweer een jaar niet gezien… Maar binnen 10 minuten wandelen zaten we allebei midden in de kern van onze problematiek! En konden we delen, onderzoeken, bespreken, weer zelf actief in de natuur op zoek gaan en concrete voornemens uitspreken. Wat een geweldige ervaring en resultaat! Dank je wel Marian.”  Bernadette

Enigszins wanhopig was ik op zoek naar een oplossing voor mijn rotgevoel. Het gevoel dat ik er niet bij hoorde, niet goed genoeg was en slachtoffer was van allerlei systemen. Marian heeft mij geleerd dat ik met name slachtoffer was van mijn eigen beperkende gedachten. Ik heb het coachingstraject als bijzonder waardevol ervaren en ben écht anders naar de wereld gaan kijken. Ik verstopte mijzelf en ging me in allerlei bochten wringen om mijn pijn niet te laten zien; nu weet ik dat mijn pijn er mag zijn en dat ik op een volwassen(!) manier voor mijzelf mag opkomen. Mijn innerlijke kind mag ik daarbij nog steeds koesteren en troosten, maar het bepaalt niet langer hoe ik reageer op dingen. Natuurlijk stap ik spontaan nog wel eens in de “dramadriehoek” maar omdat ik me daar nu bewust van ben; stap ik daar net zo makkelijk weer uit. Naast dat Marian je keer op keer op een zeer humoristische manier confronteert met jezelf (en dus niet met de ander want daar heb je geen invloed op!) voelt zo ook feilloos aan wanneer je een onderwerp vermijd of blijkbaar niet zo tactisch van onderwerp probeert te veranderen. Met 1 vraag weet ze je dan weer terug te brengen naar het gesprek. Vanzelfsprekend is het ontzettend fijn als een coach zo fijn gevoelig is, maar je komt dus niet weg met smoesjes! ;).

De sessies in de natuur gaven mij, ondanks de soms moeilijke onderwerpen, toch altijd weer nieuwe energie. Kers op de taart waren de wilde dieren die zich vaak durfde te laten zien! Extra kers op de taart is de humor van Marian.

Bedankt! Tessa

Na een burn out contact gezocht met Marian.
Vol begrip, vol geduld en met humor heeft ze mij inzicht gegeven over hoe ik mijn leven beter kon oppakken.
Na het ontdekken van hsp vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Wat een openbaring.
Het buiten zijn in de natuur van Oranjezon werkte erg helend, Marian haalt hier haar voorbeelden uit om te verduidelijken en te laten ervaren.
Ik ben maar wat blij dat ik met Marian, coaching aan zee, in zee gegaan ben. Ik heb er veel geleerd en het heeft me goed gedaan.
Coby.

Dank je wel Marian. Je hebt me ontzettend op weg geholpen. De juiste handvaten aangeboden precies zoals het zich mocht ontvouwen. Dankbaar dat ik jou heb mogen ontmoeten en dat na die eerste connectie via de mail jij mij besloot te coachen. Ik ga je missen! Maar ik weet dat je er altijd zult zijn mocht ik je toch nog eens nodig hebben. Je bent een inspiratie bron voor mij en voor velen.
Dominique

HSP AAN ZEE

Tweedaagse Retreat

Wil je onderzoeken wat hoogsensitiviteit voor jou betekent?
Wil je ervaren hoe helend de natuur kan werken voor jou?
Wil je gezien worden, maar ook gewoon aan de slag?

Dan is dit jouw retreat! Houd de wereld even op afstand en focus met een HSP-coach twee dagen op wat hoogsensitiviteit voor jou betekent. Je verblijft in een sfeervol B&B in de buurt van Oranjezon: een uitgestrekt natuurgebied pal achter de Noordzee. Oranjezon is onze werkkamer en wellness-centrum. Terwijl we wandelen, verkennen we jouw situatie aan de hand van wat je ziet, voelt en hoort. Buiten zijn, in de natuur, helpt je om tot de kern van je vraag te komen: uit je hoofd, in je lijf. Het zal je goed doen!

Als ik met jou werk, stem ik af op wat je me vertelt, maar ook op wat je me onbewust laat zien. Dat is ook het gebied waarin ik je kan laten voelen wat echt bij jou past – en wat niet. Samen kijken we naar wat je energie kost, naar jouw bijzondere kwaliteiten en leefstijl. Ik zorg ervoor dat je dit proces gedoseerd ervaart, zodat je de tijd hebt om jouw inzichten te verwerken.

Hoogsensitiviteit kan een dimensie geven aan de keuzes die je maakt in je leven. Het vraagt alleen dat je goed leert kijken naar jouw energiehuishouding en gevoelens. Tijdens deze retreat geef ik jouw bewustzijn een boost en help je met het aanvoelen én verleggen van jouw grenzen. Twee intense dagen kunnen het verschil maken. Hoogsensitiviteit inzetten als kracht is super inspirerend!

Programma

Dag 1
11 uur: aankomst bij B&B
12 uur: kennismaking en we lunchen samen in alle rust op de plek waar je verblijft. Vers bereid en gezond, dat spreekt voor zich. We verkennen de vragen en wensen die je van tevoren hebt gemaild.
14 – 16 uur: 1e buitensessie in natuurgebied Oranjezon
We wandelen en kijken aandachtig om ons heen. De natuur is altijd gul: we verzamelen mooie vergezichten en symbolen die van pas komen bij het uitdiepen van jouw HSP profiel. We besluiten onze buitensessie met een opdracht waar je later die middag of avond aan kunt werken. Morgenochtend zien we elkaar weer.

Dag 2
9.30 uur: 2e buitensessie in Oranjezon
We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats bij Uitspanning Oranjezon. We blikken terug op wat we gisteren hebben verkend en nemen jouw opdracht als uitgangspunt voor deze ochtend.
11.30 uur: we ronden onze wandeling af en nemen afscheid.

Extra’s om uit te kiezen
Wil je jouw retreat verdiepen? Kijk dan eens naar de extra elementen. Ze zijn optioneel en bedoeld om deze twee dagen af te stemmen op wat jij nodig hebt. Maak je extra wensen kenbaar en ik zorg ervoor dat alles in orde komt!

  • Lunch op dag 2: samen maken we een plan van aanpak voor de komende tijd.
  • Ontspanningsmassage op dag 1 (middag of avond) of dag 2 (middag of avond)
  • Reservering sauna op dag 1 (middag of avond) of dag 2 (middag of avond)
  • Reservering van een yogales in Domburg of Middelburg, er zijn meerdere goede yogascholen op Walcheren en in de zomer worden er op meerdere plekken yogalessen op het strand gegeven. Informeer naar de mogelijkheden!
  • Reservering voor diner op avond dag 1.

Wat kost HSP Aan Zee?

Afhankelijk van de B&B van jouw keuze kost het basisprogramma van deze retreat €425 – €455. Een investering in jezelf!

Vervoer
Kom je met de auto, dan ben je overal op Walcheren binnen een dik kwartier. Fietsen is hier heerlijk en extra aan te raden als je met de trein naar Middelburg komt.

Uit eten?
Vind je het fijn om niet veel tijd te verliezen met het vinden van een fijne plek om te eten? Waar het gezellig is en het eten echt lekker? Ik kan je verschillende restaurants aanbevelen.

Verblijf in een B&B

Je kunt kiezen uit verschillende mooie plekken om te verblijven. In overleg plannen we samen een prachtige, rustgevende B&B op het mooie Walcheren.

Wat klanten zeggen

Lieve Marian,
Vanaf het begin wist ik als HSP’er dat ik goed zat bij jou. Ik kon me openstellen en vertellen waar ik behoefte aan had.
Ik ben net terug van onze twee intense daagse coaching en voel me nu al zoveel rijker. Ik zie door onze inzichten hoe ik mijn patronen kan doorbreken. Ik wens dit een ieder toe.
X Yvonne

Ik heb Marian leren kennen via een vriend. Ik had een burn-out gehad en was weer aan het werk, maar het voelde niet goed. Gejaagd, onrustig,  gespannen was ik. Ik had al eens een traject doorlopen via de bedrijfsarts en arbeidspsycholoog, maar dat bleek niet mijn ding en dus niet helpend. Marian werkt buiten in de natuur en gebruikt deze als metaforen bij de zoektocht naar jezelf. Eerlijk is eerlijk, ik was hier erg sceptisch over. Maar de genoemde vriend was enthousiast, dus wilde ik het een kans geven. 

Marian vroeg mij heel eerlijk en direct hoe ik tegen het traject aankeek. Sceptisch. Maar na een eerste kennismaking voelde het goed en vertrouwd. Alsof wij elkaar al heel lang kenden. Als zij mij toen had gezegd dat ik als nuchter persoon gebaat zou zijn bij ademhalingsoefeningen of meditatie,  dan had ik haar niet geloofd. Gaande weg kwam ik er achter dat mij dit weldegelijk helpt. Tevens kwamen we erachter dat ik veel kenmerken van HSP heb. Dat gaf, naast de nodige vragen, rust en (h)erkenning.  Marian luistert goed, is vriendelijk,  vat samen en benoemd. Soms met een lach en een traan, soms ‘streng’. Ze houdt een spiegel voor. In die spiegel word je geconfronteerd met jezelf en je eigen patronen. Ze laat je twijfelen en soms worstelen, maar altijd met de juiste intentie. Het buiten zijn hielp mij daarbij enorm. De weg van meer mijzelf zijn is ingeslagen. De reis zal voortduren. 
Sander