Persoonlijke groei

  • Wat wil jij laten groeien? Is dat iets heel persoonlijks zoals je zelfvertrouwen, je innerlijke gevoel van rust, je daadkracht of een meer positieve rol in het contact met collega’s of leidinggevenden?
  • Wil je jezelf beter leren kennen?
  • Wil je meer en meer gaan inzien wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en wat bij jou past?
  • Waar jij blij van wordt?

Persoonlijke groei bepaalt de kwaliteit van je leven. Zelfontwikkeling zorgt voor meer inzicht, meer rust, meer balans en daardoor meer natuurlijke groei.

“Het zijn niet de uitdagingen die op ons pad komen, het is de manier waarop we reageren op deze uitdagingen: dat bepaalt hoe we ons voelen over onszelf en ons leven. Alleen door te onderzoeken wat ons tegenhoudt, ontdekken we vrijheid en vooruitgang”. Soms zijn we kwijtgeraakt wie we eigenlijk zijn, of hebben we dat door een negatief zelfbeeld nog niet kunnen ontdekken.

Persoonlijke groei en ontwikkeling begint met zelfkennis. Je kunt pas groeien en jezelf ontwikkelen als je weet wie je bent, weet wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, maar ook weet wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Als je jezelf kunt accepteren en waarderen om wie je bent, dan geeft dit het zelfvertrouwen om verder te groeien.

persoonlijke groei coach

Coaching persoonlijke groei

Tijdens de coaching gaan we stap voor stap kijken naar wat jouw doelen zijn en wat jou nog belemmert. Dit kunnen aangeleerde beschermingsmechanismen zijn, patronen die je in je kindertijd gebruikt hebt om te groeien, maar die in je volwassen leven niet meer nodig zijn. Dit kunnen belemmerende overtuigingen en/of gedachten zijn. Wij werken samen naar volwassen patronen en bewustwording van jouw gedachtepatroon, gevoelens en gedrag. Bij het onderzoeken van jouw patronen komen gevoelens en emoties naar boven. Deze gevoelens en emoties mogen er helemaal zijn. Want als we onze gevoelens echt durven voelen, boren we een enorme bron van energie aan in onszelf. Het doorvoelen van gevoelens is in zichzelf al oplossend.

Persoonlijke groei coach

Ik coach middels systemisch werk, transactionele analyse en NLP; dit zijn diepgaande en inspirerende methodieken, samen met een dosis humor en de ontspanning van de natuur, die jou laten zien wat jouw ‘gebruiksaanwijzing’ is om te groeien naar wie jij bent.

Plan een gratis kennismaking

Wat klanten zeggen

Van onzeker en gefrustreerd naar rustig en dankbaar

Om de stap te maken om hulp te durven te vragen is wel enige tijd overheen gegaan. Ben ik wel te helpen en hoe lang gaat dat wel niet duren. Maar zo blij dat ik het wel gedaan heb!

Voordat ik Marian nog maar gezien had, had ik al een wensenlijst klaarliggen waar ik aan wilde gaan werken. Weet waar je aan begint zei ik nog tegen haar, ze moest lachen en heeft me met open armen ontvangen! Ik wilde graag wat zelfverzekerder worden en had moeite om een emotionele situatie uit het verleden een plekje te geven. Wist niet goed hoe ik met de emoties om moest gaan en hoe ik het ooit kon accepteren. Ik wilde er heel graag aan werken maar had er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in. Achteraf bleek dat ik te weinig vertrouwen in mezelf had en te veel uit ging van Marian, los jij dat maar even voor me op. Na een tijdje zag ik wel in dat ik degene was die aan de bak moest, maar wel sámen met Marian. Ze gaf me het gevoel dat ik het kon en met haar tools en mijn eigen kracht ben ik via een diep dal er sterker uitgekomen! Ik heb nu het gevoel dat ik kan kiezen welke emoties ik binnen laat en dat werkt zó bevrijdend! Ik laat me niet meer zoveel beïnvloeden door anderen, want uiteindelijk ben ik de enige die er last van heeft. En dat is dan ook de keuze die ik nu kan maken, laat ik het toe en hoe ga ik er dan mee om.
Oftewel; Marian is een lieve, betrokken en wijze vrouw die samen met jou aan je doelen wilt werken en je het hele belangrijke duwtje in de rug geeft waardoor ik uiteindelijk met trots kan zeggen dat ik positief ben veranderd en mijn wensenlijst behaald heb.  Karin

Ik ben heel blij dat ik de coaching sessies bij jou heb gevolgd Marian!

Gevoel en ratio kwamen bij elkaar, ik heb hierbij geleerd negatieve zaken om te zetten in positieve gedachten. Je doet dit op een rustige manier met veel gevoel, maar je vraagt ook kritisch door daar waar de pijnpunten zitten. Op deze manier kwamen we, samen, in de natuur, tot de kern van de problemen. Je heb me echt eye-openers gegeven en handige manieren om mijn rust terug te vinden (ademhaling, G-schema, rollenspel, omkeerpiekerlijn, Wilskracht vs. Ik-kracht).

Jouw coaching geeft me nu echt vertrouwen dat ik het anders kan en vooral mag doen, heel fijn! Daar wil ik je nogmaals heel erg voor bedanken!

Liefs Veronique