Persoonlijke groei

  • Wat wil jij laten groeien? Is dat iets heel persoonlijks zoals je zelfvertrouwen, je innerlijke gevoel van rust, je daadkracht of een meer positieve rol in het contact met collega’s of leidinggevenden?
  • Wil je jezelf beter leren kennen?
  • Wil je meer en meer gaan inzien wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en wat bij jou past?
  • Waar jij blij van wordt?

Persoonlijke groei bepaalt de kwaliteit van je leven. Zelfontwikkeling zorgt voor meer inzicht, meer rust, meer balans en daardoor meer natuurlijke groei.

“Het zijn niet de uitdagingen die op ons pad komen, het is de manier waarop we reageren op deze uitdagingen: dat bepaalt hoe we ons voelen over onszelf en ons leven. Alleen door te onderzoeken wat ons tegenhoudt, ontdekken we vrijheid en vooruitgang”. Soms zijn we kwijtgeraakt wie we eigenlijk zijn, of hebben we dat door een negatief zelfbeeld nog niet kunnen ontdekken.

Persoonlijke groei en ontwikkeling begint met zelfkennis. Je kunt pas groeien en jezelf ontwikkelen als je weet wie je bent, weet wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, maar ook weet wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Als je jezelf kunt accepteren en waarderen om wie je bent, dan geeft dit het zelfvertrouwen om verder te groeien.

persoonlijke groei coach

Coaching persoonlijke groei

Tijdens de coaching gaan we stap voor stap kijken naar wat jouw doelen zijn en wat jou nog belemmert. Dit kunnen aangeleerde beschermingsmechanismen zijn, patronen die je in je kindertijd gebruikt hebt om te groeien, maar die in je volwassen leven niet meer nodig zijn. Dit kunnen belemmerende overtuigingen en/of gedachten zijn. Wij werken samen naar volwassen patronen en bewustwording van jouw gedachtepatroon, gevoelens en gedrag. Bij het onderzoeken van jouw patronen komen gevoelens en emoties naar boven. Deze gevoelens en emoties mogen er helemaal zijn. Want als we onze gevoelens echt durven voelen, boren we een enorme bron van energie aan in onszelf. Het doorvoelen van gevoelens is in zichzelf al oplossend.

Persoonlijke groei coach

Ik coach middels systemisch werk, transactionele analyse en NLP; dit zijn diepgaande en inspirerende methodieken, samen met een dosis humor en de ontspanning van de natuur, die jou laten zien wat jouw ‘gebruiksaanwijzing’ is om te groeien naar wie jij bent.

Wat klanten zeggen

Ik heb Marian leren kennen via een vriend. Ik had een burn-out gehad en was weer aan het werk, maar het voelde niet goed. Gejaagd, onrustig,  gespannen was ik. Ik had al eens een traject doorlopen via de bedrijfsarts en arbeidspsycholoog, maar dat bleek niet mijn ding en dus niet helpend. Marian werkt buiten in de natuur en gebruikt deze als metaforen bij de zoektocht naar jezelf. Eerlijk is eerlijk, ik was hier erg sceptisch over. Maar de genoemde vriend was enthousiast, dus wilde ik het een kans geven. 

Marian vroeg mij heel eerlijk en direct hoe ik tegen het traject aankeek. Sceptisch. Maar na een eerste kennismaking voelde het goed en vertrouwd. Alsof wij elkaar al heel lang kenden. Als zij mij toen had gezegd dat ik als nuchter persoon gebaat zou zijn bij ademhalingsoefeningen of meditatie,  dan had ik haar niet geloofd. Gaande weg kwam ik er achter dat mij dit weldegelijk helpt. Tevens kwamen we erachter dat ik veel kenmerken van HSP heb. Dat gaf, naast de nodige vragen, rust en (h)erkenning.

Marian luistert goed, is vriendelijk,  vat samen en benoemd. Soms met een lach en een traan, soms ‘streng’. Ze houdt een spiegel voor. In die spiegel word je geconfronteerd met jezelf en je eigen patronen. Ze laat je twijfelen en soms worstelen, maar altijd met de juiste intentie. Het buiten zijn hielp mij daarbij enorm. De weg van meer mijzelf zijn is ingeslagen. De reis zal voortduren. 
Sander

Marian is een hele prettige wandelcoach. Het traject is persoonlijk en op maat, specifiek gericht op jouw situatie, wat echt heel fijn is!
Marian luisterde altijd met aandacht en zag waar het knelde bij mij, ze snapte mij meteen. Ze zette mij aan het denken, steeds kleine stapjes en veranderingen in gedrag en hoe om te gaan met de wereld om mij heen. Het was heerlijk om samen buiten te lopen in de prachtige natuur van Oranjezon, door de regen en in de zon, het maakte niet uit, want het voelde zo goed. In het begin vele tranen gelaten en naarmate het traject vorderde werd het een feestje om met Marian op pad te gaan en werden het tranen van geluk. Ik ben ontzettend dankbaar dat Marian op mijn pad is gekomen. Roos

Dankzij de coaching van Marian zit ik nu veel beter in mijn vel en heb ik veel meer rust in mijn hoofd. Mijn balans tussen werk en privé is weer helemaal in orde en ik geniet veel meer van het leven dan voor het coachingstraject. En dat na 4 sessies! Ik was hier echt enorm aan toe.
Heel erg bedankt, lieve Marian, zonder jou was ik nooit zo snel zo ver gekomen en had ik nu waarschijnlijk een burn-out gehad. Ik ben eeuwig dankbaar dat ik je via Google gevonden heb én dat ik zo snel bij je terecht kon!
Liefs, Diana

Van onzeker en gefrustreerd naar rustig en dankbaar

Om de stap te maken om hulp te durven te vragen is wel enige tijd overheen gegaan. Ben ik wel te helpen en hoe lang gaat dat wel niet duren. Maar zo blij dat ik het wel gedaan heb!

Voordat ik Marian nog maar gezien had, had ik al een wensenlijst klaarliggen waar ik aan wilde gaan werken. Weet waar je aan begint zei ik nog tegen haar, ze moest lachen en heeft me met open armen ontvangen! Ik wilde graag wat zelfverzekerder worden en had moeite om een emotionele situatie uit het verleden een plekje te geven. Wist niet goed hoe ik met de emoties om moest gaan en hoe ik het ooit kon accepteren. Ik wilde er heel graag aan werken maar had er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in. Achteraf bleek dat ik te weinig vertrouwen in mezelf had en te veel uit ging van Marian, los jij dat maar even voor me op. Na een tijdje zag ik wel in dat ik degene was die aan de bak moest, maar wel sámen met Marian. Ze gaf me het gevoel dat ik het kon en met haar tools en mijn eigen kracht ben ik via een diep dal er sterker uitgekomen! Ik heb nu het gevoel dat ik kan kiezen welke emoties ik binnen laat en dat werkt zó bevrijdend! Ik laat me niet meer zoveel beïnvloeden door anderen, want uiteindelijk ben ik de enige die er last van heeft. En dat is dan ook de keuze die ik nu kan maken, laat ik het toe en hoe ga ik er dan mee om.
Oftewel; Marian is een lieve, betrokken en wijze vrouw die samen met jou aan je doelen wilt werken en je het hele belangrijke duwtje in de rug geeft waardoor ik uiteindelijk met trots kan zeggen dat ik positief ben veranderd en mijn wensenlijst behaald heb.  Karin

Door het systematisch werken met Marian kreeg ik inzichten in terugkerende patronen bij mezelf. Het werken met Marian gaf mij veel helderheid in de manier waarop ik in relatie sta met anderen. Daarnaast heeft Marian mij veel handvaten gegeven om hier verandering in te brengen. Door met haar te werken sta ik nu veel steviger met beide benen op de grond. Marjet

Soms lukt het niet alleen…. Wat ben ik blij dat ik Marian in mijn zoektocht naar een coach ben tegengekomen. De manier van coaching, de inspirerende sessies, de positiviteit, de humor en het enthousiasme, de juiste tools, de vele “Eye Openers”… Wat was het een bijzondere reis!
Dank je wel Marian! Dankzij jou ben ik waar ik al die tijd al hoorde te zijn!
Luuk

Ik ben heel blij dat ik de coaching sessies bij jou heb gevolgd Marian!

Gevoel en ratio kwamen bij elkaar, ik heb hierbij geleerd negatieve zaken om te zetten in positieve gedachten. Je doet dit op een rustige manier met veel gevoel, maar je vraagt ook kritisch door daar waar de pijnpunten zitten. Op deze manier kwamen we, samen, in de natuur, tot de kern van de problemen. Je heb me echt eye-openers gegeven en handige manieren om mijn rust terug te vinden (ademhaling, G-schema, rollenspel, omkeerpiekerlijn, Wilskracht vs. Ik-kracht).

Jouw coaching geeft me nu echt vertrouwen dat ik het anders kan en vooral mag doen, heel fijn! Daar wil ik je nogmaals heel erg voor bedanken!

Liefs Veronique

Dankjewel voor je inspirerende sessies, waar ik altijd met energie vandaan kwam.

Dankjewel voor je humor en beeldende vertelling, die voor mij dingen duidelijker en lichter maakten.


Dankjewel voor je heldere inzichten en je enthousiasme om die met mij te delen.


Dankjewel voor je positiviteit en coachende woorden (zodat ik regelmatig denk; “wat zou Marian ervan zeggen”).


Dankjewel voor je openheid en bereidheid om ook ervaringen van jezelf te delen.


Dankjewel voor je warmte, je bent een coach vanuit het hart.

Dankjewel, Linda.

“Het besef dat ik wat hulp nodig had en de zoektocht op internet brachten me bij Marian. Hetgeen mij aansprak was dat zij het had over integriteit en humor, zeer belangrijke waarden naar mijn mening.
Geen enkele keer heeft zij geoordeeld over hetgeen wij bespraken, dat geeft ruimte en vertrouwen om datgene te bespreken wat mij opbrak. Door steeds in vragende vorm te communiceren vond ik vaak zelf de antwoorden die ik zocht. Ik heb het hele proces als prettig ervaren en heb mijzelf en mijn valkuilen beter leren kennen.”

Nienke