Persoonlijke groei

  • Wat wil jij laten groeien? Is dat iets heel persoonlijks zoals je zelfvertrouwen, je innerlijke gevoel van rust, je daadkracht of een meer positieve rol in het contact met collega’s of leidinggevenden?
  • Wil je jezelf beter leren kennen?
  • Wil je meer en meer gaan inzien wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en wat bij jou past?
  • Waar jij blij van wordt?

Persoonlijke groei bepaalt de kwaliteit van je leven. Zelfontwikkeling zorgt voor meer inzicht, meer rust, meer balans en daardoor meer natuurlijke groei.

“Het zijn niet de uitdagingen die op ons pad komen, het is de manier waarop we reageren op deze uitdagingen: dat bepaalt hoe we ons voelen over onszelf en ons leven. Alleen door te onderzoeken wat ons tegenhoudt, ontdekken we vrijheid en vooruitgang”. Soms zijn we kwijtgeraakt wie we eigenlijk zijn, of hebben we dat door een negatief zelfbeeld nog niet kunnen ontdekken.

Persoonlijke groei en ontwikkeling begint met zelfkennis. Je kunt pas groeien en jezelf ontwikkelen als je weet wie je bent, weet wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, maar ook weet wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Als je jezelf kunt accepteren en waarderen om wie je bent, dan geeft dit het zelfvertrouwen om verder te groeien.

persoonlijke groei coach

Coaching persoonlijke groei

Tijdens de coaching gaan we stap voor stap kijken naar wat jouw doelen zijn en wat jou nog belemmert. Dit kunnen aangeleerde beschermingsmechanismen zijn, patronen die je in je kindertijd gebruikt hebt om te groeien, maar die in je volwassen leven niet meer nodig zijn. Dit kunnen belemmerende overtuigingen en/of gedachten zijn. Wij werken samen naar volwassen patronen en bewustwording van jouw gedachtepatroon, gevoelens en gedrag. Bij het onderzoeken van jouw patronen komen gevoelens en emoties naar boven. Deze gevoelens en emoties mogen er helemaal zijn. Want als we onze gevoelens echt durven voelen, boren we een enorme bron van energie aan in onszelf. Het doorvoelen van gevoelens is in zichzelf al oplossend.

Persoonlijke groei coach

Ik coach middels systemisch werk, transactionele analyse en NLP; dit zijn diepgaande en inspirerende methodieken, samen met een dosis humor en de ontspanning van de natuur, die jou laten zien wat jouw ‘gebruiksaanwijzing’ is om te groeien naar wie jij bent.

Plan een gratis kennismaking