Wie ben ik?

Mijn naam is Marian Buijs en hoogsensitiviteit loopt als een rode draad door mijn leven. Toen ik jong was voelde ik dat ik anders was, sneller geëmotioneerd, maar ook een meester in het wegstoppen van alles wat ik voelde. Ik leerde ook: wegstoppen die emoties en ik werd een denkertje. Ondertussen ben ik al jaren aan het leren om mijn gevoel er te laten zijn en te leven en werken vanuit mijn hart én hoofd. Intuïtie, verbinding, gevoelig, kwetsbaar, nuchter, humor, positief, open zijn kwaliteiten die zo bij me passen en van waaruit ik leef en werk.
Toen ik 4 jaar werd en op de kleuterschool (dat was toen nog zo…) aan mij gevraagd werd wat ik later wilde worden “als ik groot ben”, kwam mijn antwoord al snel: “ik wil juf worden”. Zo gezegd zo gedaan, ik hoefde na de middelbare school niet na te denken of scholen te gaan bekijken, ik ging naar de Pedagogische Academie in Middelburg. Met heel veel plezier heb ik daarna ruim 20 jaar voor de klas gestaan totdat ik voelde dat het juf zijn me minder ging passen. Ik voelde dat ik meer en meer naar 1 op 1 begeleiding wilde en na wat opleidingen en moed bij elkaar geraapt te hebben, koos ik ervoor om te stoppen in het onderwijs en mijn eigen praktijk te starten in 2010.
De afgelopen jaren zijn ook weer een ont-dekkingsreis geweest; vele ervaringen, opleidingen, workshops, trainingen, bijna teveel om op te noemen, heb ik gevolgd. Nieuwe kennis en ervaring opdoen, verrijking en mensen ontmoeten. Wauw, wat een fantastische jaren waren dat. In mijn praktijk allerlei expertises neergezet, maar ook weer losgelaten.
En waar sta ik nu in mijn praktijk: ik werk zoveel mogelijk in de natuur als natuurcoach en begeleid veelal hoogsensitieve mensen. De natuur is voor mij een grote bron van verrijking, aansluiting, openbaring, metafoor en heel krachtig tijdens de coaching.

HOE IK WERK

Mijn coaching is erop gericht je steeds uit te nodigen van denken naar voelen te gaan. Op een zachte, liefdevolle en veilige manier. Dat betekent niet dat we blijven hangen in zware of negatieve gevoelens. Mijn ervaring is dat als je aandacht durft te geven aan wat je voelt, je beter kunt benoemen wat de werkelijke patronen zijn die je belemmeren. Daardoor wordt het helder wat je nodig hebt om echt vooruit te kunnen gaan en te groeien.

Daarbij gebruik ik de natuur als spiegel. Zeker als je nog niet gewend bent echt naar je gevoel te luisteren kun je het lastig vinden woorden te geven aan wat je ervaart. Door de natuur als spiegel te gebruiken kun je praten in beelden en metaforen. Op die manier help ik je woorden te geven aan je patronen en behoeften. Wanneer die helder zijn kunnen we actief werken aan het veranderen van je patronen en ruimte maken voor wat je nodig hebt. Dat geeft je de ruimte en vrijheid om je leven op jouw eigen manier en in jouw eigen ritme te leven.

Ik wil je graag laten ervaren dat aandacht geven aan je gevoelens minder spannend of overweldigend is dan je nu denkt. En dat het je de inzichten geeft die je werkelijk vooruit helpen om het leven te leiden dat bij jou past en je goed, energiek en krachtig te voelen.
Ik help je hier graag bij!

WAT KLANTEN ZEGGEN

“Ik voelde tijdens onze eerste ontmoeting direct een klik met Marian, wat voor mij heel erg belangrijk is om me open te kunnen stellen. Het prettige contact met Marian, in combinatie met het buiten zijn maakte dat ik me fijn voelde en vertrouwen had in een goede afloop.”  Marloes

“De sessie heeft een opgesloten energie ontketend als het gaat over mijn eigen ontwikkeling. Die was er altijd wel maar ik had het weggestopt.”  Joris

“Marian is rustig en tegelijkertijd stevig, ze ziet veel en stelt mooie vragen. De natuur geeft een extra dimensie aan haar manier van coachen.”  Susan

“Vooraf was ik kritisch, ik vond eigenlijk dat ik geen hulp nodig had, maar ik ben ontzettend blij dat ik dit traject heb doorgelopen. Al met al durf ik te zeggen dat ik zonder de BoFit-sessies met Marian niet had gestaan waar ik nu sta en vooral hóe ik er sta.”  Martin

Copyright 2017 – marianbuijs.nl