Wie is Marian Buijs?

Mijn naam is Marian Buijs en hoogsensitiviteit loopt als een rode draad door mijn leven. Toen ik jong was voelde ik dat ik anders was, sneller geëmotioneerd, maar ook een meester in het wegstoppen van alles wat ik voelde. Ik leerde ook: wegstoppen die emoties en ik werd een denkertje. Ondertussen ben ik al jaren aan het leren om mijn gevoel er te laten zijn en te leven en werken vanuit mijn hart én hoofd. Intuïtie, verbinding, gevoelig, kwetsbaar, nuchter, humor, positief, open zijn kwaliteiten die zo bij me passen en van waaruit ik leef en werk.

Toen ik 4 jaar werd en op de kleuterschool (dat was toen nog zo…) aan mij gevraagd werd wat ik later wilde worden “als ik groot ben”, kwam mijn antwoord al snel: “ik wil juf worden”. Zo gezegd zo gedaan, ik hoefde na de middelbare school niet na te denken of scholen te gaan bekijken, ik ging naar de Pedagogische Academie in Middelburg. Met heel veel plezier heb ik daarna ruim 20 jaar voor de klas gestaan totdat ik voelde dat het juf zijn me minder ging passen. Ik voelde dat ik meer en meer naar 1 op 1 begeleiding wilde en na wat opleidingen en moed bij elkaar geraapt te hebben, koos ik ervoor om te stoppen in het onderwijs en mijn eigen praktijk te starten in 2010.

De afgelopen jaren zijn ook weer een ontdekkingsreis geweest; vele ervaringen, opleidingen, workshops, trainingen, bijna teveel om op te noemen, heb ik gevolgd. Nieuwe kennis en ervaring opdoen, verrijking en mensen ontmoeten. Wauw, wat een fantastische jaren waren dat. In mijn praktijk allerlei expertises neergezet, maar ook weer losgelaten.

En waar sta ik nu in mijn praktijk: ik werk zoveel mogelijk in de natuur als natuurcoach en begeleid veelal hoogsensitieve mensen. De natuur is voor mij een grote bron van verrijking, aansluiting, openbaring, metafoor en heel krachtig tijdens de coaching.

Opleidingen

Bij Phoenix Opleidingen in Utrecht heb ik de Post-HBO opleiding tot coach gevolgd. Deze opleiding is bij een breed spectrum van beroepsverenigingen erkend, geaccrediteerd en geregistreerd.

Als coach waarborg ik mijn professionaliteit door ruimte vrij te maken voor intervisie met andere coaches en/of therapeuten. Ook bezoek ik met regelmaat andere coaches en/of therapeuten voor supervisie.

Ik kan mensen helpen zover ik zelf ben en daarom blijf ik me als mens en coach ontwikkelen. Ik lees dan ook veel en neem de tijd voor mijn persoonlijke ontwikkeling door het volgen van workshops, cursussen en trainingen op het gebied van coaching, psychologie en persoonlijke- en intuïtieve ontwikkeling.

2021 Rejection Sensitivity Release Model Bij Saskia Klaaysen en Hanneke van der Voort
2020 – 2021 Masterclass Transactionele Analyse Phoenix Opleidingen
2016 Tria Methode Wandelcoaching WandelcoachingNederland
2015 HSP Coach Training Susan Marletta Hart
2012 – 2015 Post-HBO opleiding tot coach
met studie richtingen; Systemisch Werk, Transactionele Analyse en NLP
Phoenix Opleidingen
2010 – 2012 Opleiding natuurcoaching Innersteps, School voor Natuurcoaching
2008 – 2010 Opleiding Energetisch Lichaamswerk Instituut Orshof
2007 – 2009 Opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach De Kleine Tiki;
school voor kunstzinnig, dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling.
Pedagogische Academie. (4 jaar)
Seminarium voor Orthopedagogiek:
Remedial Teacher. (2 jaar)
Seminarium voor Orthopedagogiek:
Gedragsspecialist. (1 jaar)

Opdrachtgevers

Ik werk o.a. voor Gemeente Veere, Provincie Zeeland, Welzijn Middelburg, Scalda, Rijkswaterstaat, WoonDroomZorg, Bazalt, Hollandia, Century Vlissingen, Veiligheidsregio Zeeland, Politie ZuidWest Nederland, S&W Bouwkundig Ingenieurs en DWT Groep B.V..